Home » Wielerbestuur
  |  Inloggen
Avond van het Wielerbestuur

Ben jij bestuurder bij een wielerclub en heb je zin in een leerzame avond waar kennisdeling centraal staat? Kom dan naar de Avond van het Wielerbestuur in Rosmalen, Klarenbeek, Assen of Alphen aan den Rijn!

 

Op deze avond kun je verschillende workshops volgen. Zo kun je op één avond meer te weten komen over juridische vraagstukken én erachter komen hoe je éindelijk die sponsor voor je kleding binnensleept. Wil je liever praktische tips over sociale media, leren hoe je een goed beleidsplan schrijft of meer te weten komen over een goed vrijwilligersbeleid? Ook dat kan! Let wel op: niet iedere workshop wordt op iedere avond gegeven, kijk dus goed welke keuze je hebt op welke locatie.

 

Tip: kom je met meerdere bestuursleden? Dan kun je ervoor kiezen om op te splitsen en zo samen alle workshops bij te wonen. Ideaal om in één avond veel kennis op te doen voor jouw vereniging.

Aanmelden

Dit formulier is niet meer beschikbaar

Sportief besturen

Hoe leuk het ook is, het besturen van een vereniging blijft een uitdagende klus! Herkenbaar, toch? Je wilt niet alleen een vereniging aansturen, maar daarnaast wil je ook dat jouw leden zich thuis voelen bij de vereniging en deel uitmaken van de club.

 

In de workshop Sportief Besturen gaat het daarover: hoe gaan jouw leden met elkaar om, hoe worden nieuwe leden verwelkomd, welke regels zijn er en worden die nageleefd, etc. Maar vooral gaat het er op deze avond over: wat is jouw rol als bestuurder hierin. Tijdens deze workshop krijg jij handvatten aangeboden om de invloed op de sfeer van jouw club te vergroten. Hierdoor krijg je meer grip hoe de leden van jouw vereniging zich gedragen, individueel maar ook onderling. 

Data en locaties

 Plaats

 Datum

 Locatie

 Rosmalen

 Maandag 20 februari

 Ons Trefpunt, Sint Jozefstraat 1

 Klarenbeek (bij Apeldoorn)

 Donderdag 23 februari

 SC Klarenbeek, clubhuis De Pauw, Bosweg 14

 Assen

 Maandag 6 maart

 De Bonte Wever, Stadsbroek 17

 Alphen aan de Rijn

 Woensdag 8 maart

 Zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2

Programma

Per avond zijn er twee rondes. Een aantal workshops (Sportief Besturen, Een beleidsplan voor mijn vereniging en Evenementenoptimalisatie) duren de hele avond. In dat geval volg je dus maar één workshop. 

 

Programma

 

18:45 uur - Inloop

19:00 uur - Workshopronde 1

20:15 uur - Pauze

20:30 uur - Workshopronde 2

21:45 uur - Einde

Ledenbehoud

Bewust bezig zijn met ledenbehoud doe je niet iedere dag. Want weet jij waarom jouw leden lid zijn van je club? Welke behoeftes zij hebben? En waarom óók de slapende leden – die je misschien maar twee keer per jaar bij de club ziet – lid blijven van jouw vereniging? Kom naar deze workshop vol tips en praktijkvoorbeelden en ga geïnspireerd naar huis. Zó krijg jij nog meer tevreden leden op je club.

Sociale media

Facebook, Twitter, WhatsApp: eigenlijk geen enkele vereniging ontkomt meer aan sociale media. En dat is goed nieuws, want sociale media bieden heel veel kansen! Zie jij door de bomen het bos niet meer, wil je weten waarom sociale media fantastisch zijn én wil je praktische tips hoe jij sociale media inzet binnen je club? Kom dan naar deze workshop! 

Workshops

Rosmalen

 

 

 Ronde 1

 Ronde 2

 Verzekeringen en juridische vraagstukken*

 Vermarkten van je vereniging

 Social Media

 Werven van vrijwilligers

 

Klarenbeek

 

 

Ronde 1

Ronde 2

Verzekeringen en juridische vraagstukken*

Vermarkten van je vereniging (VOL)

Evenementenoptimalisatie

 

Assen

 

 

Ronde 1

Ronde 2

Ledenwerving/Ledenbehoud

Vrijwilligersbeleid

Sportief leren besturen

 

Alphen aan den Rijn

 

 

Ronde 1

Ronde 2

Ledenwerving/Ledenbehoud

Social Media

Een beleidsplan voor mijn vereniging

 

*Deze workshop is gericht op NTFU-verenigingen.

Een beleidsplan voor mijn club

Je vereniging leeft; nieuwe leden komen andere leden gaan, men verwacht steeds meer van de vereniging, de wereld verandert… En jouw vereniging moet mee. Je moet als bestuurder een plan maken waardoor jouw vereniging op koers blijft, voor nieuwe en reeds bestaande leden. Maar waar te beginnen? Een goed onderbouwd beleidsplan schrijven is een vak apart. Bij deze bijeenkomst gaan we een start maken met jullie beleidsplan, we trekken een sprintje om op deze avond al zover mogelijk te komen. Hierna kunnen jullie dit plan zelf verder uitwerken en aanvullen! 

Haal meer uit je wielerevenement

Het klinkt mooi: je toertocht of wielerwedstrijd versterken en vernieuwen vanuit de kracht van sport. Maar hoe doe je dat? Martijn Kamper neemt je tijdens deze workshop samen met Erik Tolboom op een interactieve manier mee in de achtergronden en mogelijkheden tot vernieuwing van bestaande wielerevenementen. Veel evenementen zijn waardevol voor de deelnemers, bezoekers, sponsoren, maatschappelijke partners of de lokale gemeenschap. Dat is de kracht van sport.

 

Aan de hand van praktische instrumenten staan we stil bij jouw evenement zoals die nu staat, waar je in de ideaal situatie naartoe wilt en welke samenwerkingsmogelijkheden er binnen en buiten de sport zijn om te komen tot een sterk en belevingsvol wielersportevenement.

 

Deze workshop staat open voor organisatoren van zowel grote als klein wielerevenementen.

Werven van vrijwilligers

Workshop in Rosmalen

 

Je hebt vast geen problemen met het vinden van vrijwilligers voor een incidentele klus, maar het werven van vrijwilligers voor structurele taken wordt steeds lastiger. Peter van Diermen van sportadviesbureau NSA geeft je tijdens deze workshop tips en trucs om leden en andere betrokkenen toch zo ver te krijgen dat ze structureel iets voor je club gaan doen. De theoretische kennis die je in deze workshop opdoet wordt aan de hand van individuele- en groepsopdrachten direct in de praktijk gebracht.

Vermarkten van je vereniging richting sponsoren

Leer op verfrissende wijze hoe je met jouw vereniging op een unieke manier de club bij sponsoren aan de man gaat brengen. Marloes Nijholt staat voor interactieve en creatieve trainingen en gelooft sterk in het verbinden van een groep. Samen ‘anders’ durven kijken en met lef jouw horizon verbreden, is wat je gaat doen. Ze stelt scherpe vragen met een lach en daagt je uit om uniek te zijn. Met deze werkwijze ga je concreet te werken en benaderen we jouw uitdagingen om sponsoren binnen te halen met creativiteit, en kom je tot daadkrachtige acties.

 

Let op: deze workshop zit VOL in Klarenbeek.

Vrijwilligersbeleid

Workshop in Assen

 

Veel sportverenigingen hebben anno 2017 een tekort aan enthousiast en gemotiveerde vrijwilligers. Om hier iets aan te doen is (mede) een duidelijk vrijwilligersbeleid noodzakelijk. Hierin staan afspraken en regels die je met elkaar afspreekt. Eén van de voordelen hiervan is dat openstaande functies snel(er) worden ingevuld.

 

Tijdens de workshop Vrijwilligersbeleid neemt Anne Prins je mee langs alle facetten van het vrijwilligerswerk. Het vrijwilligersbeleid staat daarin centraal en je krijgt te maken met een aantal prikkelende stellingen!

Verzekeringen en juridische vraagstukken

Let op: deze workshop is gericht op NTFU-verenigingen

 

Welke rechten hebben wij als bestuur bij het afzeggen van een tocht? Wat moeten we regelen rondom onze trainers? Waar moeten we aan denken bij het opstellen van een sponsorcontract? De NTFU-verzekering is de afgelopen jaren zo veranderd, hoe zit het nu precies met de verzekering? Loop jij ook tegen deze vragen aan? Kom dan naar deze workshop, waar een juridisch adviseur en NTFU-medewerker Ben de Weerd al jouw vragen beantwoorden.