Home » Opleidingen » Niveau 1 » MTB-begeleider
  |  Inloggen
MTB-begeleider

Fiets je in een groep groter dan 4 personen? Dan zorg je als MTB-begeleider voor de veiligheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je club zijn gemaakt, de gedragscode van de Wieleracademie en in overleg met een opgeleide trainer of instructeur van jouw vereniging. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is, zet routes uit en ziet toe op de snelheid van de groep. Hoe je dit in de praktijk brengt leer je op de opleiding tot MTB-begeleider, ook wel WT 1 genoemd (Wielertrainer 1).

 

De opleiding

De opleiding duurt één dag en vindt plaats bij jouw vereniging. De opleiding wordt gegeven aan minimaal 6 en maximaal 12 personen. Het is natuurlijk mogelijk om deze opleiding met meerdere clubs uit de regio te organiseren. Deze opleiding kan als basis worden gebruikt voor een opleiding Wielertrainer niveau 2, dit is echter geen voorwaarde.

 

Kosten

De kosten voor de cursus MTB-begeleider zijn €250,- exclusief BTW en inclusief reiskosten. Je ontvangt hierbij een verenigingspakket (inclusief certificaten). Eventueel zijn extra verenigingspakketten aan te vragen via de NTFU webshop. Het volgende pakket is bij de prijs inbegrepen:

 

  1. Cursusdag op gewenste locatie
  2. Wieleracademie certificaten per deelnemer
  3. Herkenbaarheidshesje voor MTB-begeleider van BIORACER
  4. Herkenbaarheidsarmband voor MTB-begeleider

 

Informatie & aanvraag

Wil je meer informatie of wil je de opleiding aanvragen? Neem dan contact op met Wouter Swank, opleidingsmedewerker NTFU.

 

Telefoon:              0653518878
E-mail:                 wswank@ntfu.nl

 

Downloads

Toetsreglement sport 2013

Toetsdocumenten wielertrainer-1